T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Meydan Ortaokulu

GÜVENLİ İNTERNET

Güvenli İnternet Hizmeti, Türkiye'de İnternet'in güvenli kullanımına yönelik şikâyet ve talepler doğrultusunda ortaya çıkmıştır. İnternetin sakıncalı içerikleri ile karşılaşmak istemeyen, hatta bu sebepten dolayı evine internet almak istemeyen kişiler de İnternetin sunduğu imkânlardan yararlanmak için Güvenli İnternet Hizmetini tercih edebilir. ÜCRETSİZ, TALEBE BAĞLI, ALTERNATİF bir İnternet erişim hizmetidir. 

Güvenli İnternet Hizmeti Çocuk ve Aile profili olmak üzere iki profilden oluşmaktadır. Bu hizmet, kullanıcıların bireysel tercihlerine dayalı olarak talep etmeleri halinde alabildikleri ve kullandıkları profiller (Çocuk veya Aile) arasında her an geçiş yapabildikleri ve istedikleri an Güvenli İnternet Hizmeti dışına çıkabildikleri bir işleyişi öngörmektedir.

Bu hizmetle aileler, internetin olumsuz içeriklerinden olan pornografik sitelerden, uyuşturucu ticareti yapan sitelerden, şiddet içeren sitelerden, ırkçılık ve nefret suçları üzerine yayın yapan sitelerden, suç işlemeyi anlatan sitelerden, terör propagandası yapan sitelerden, dolandırıcılık sitelerinden talebe bağlı ve ücretsiz olarak korunma imkânına sahip olmaktadırlar.

Profiller

Güvenli İnternet Hizmeti Çocuk ve Aile profili olmak üzere iki profilden oluşmaktadır.

Çocuk Profili

Çocuk profili; İnternet ortamında yer alan eğitim, kültür, sanat, iş, ekonomi, ödev, bankacılık ve finans, kariyer, alışveriş, sağlık, müzik, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, ozel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden yararlı web sitelerinin bulunduğu bir profildir. İçeriği tamamen onaylanmış olan sitelerden oluşmaktadır.

Aile Profili

Aile profili;  kumar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım vb. içerikleri barından web sitelerinin yer almadığı profili ifade etmektedir.

Aile profilinde, Çocuk profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişilebilmektedir. Ancak istenirse oyun siteleri, sohbet siteleri ve sosyal medya siteleri ayrı ayrı veya birlikte seçilerek çocukların bu tür sitelere erişimine kısıtlama getirilebilmektedir.

Abonelik

Aboneler, internet hizmeti aldıkları işletmeciye çağrı merkezi,  sms,  bayi veya online işlem merkezi üzerinden Güvenli İnternet Hizmeti almak istediklerini bildirebilirler. Ayrıca abone olduktan sonra istedikleri zaman profil değişikliği yapma imkanı da mevcuttur.

 https://guvenlinet.org.tr/basvuru  linkinde başvuru detaylarına ulaşabilirsiniz.

 Hizmete ilişkin ayrıntılı bilgilere www.guvenlinet.org.tr adresinden erişilebilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2023 - Güncelleme: 13.04.2023 11:32 - Görüntülenme: 73
Kaynak: https://internet.btk.gov.tr/guvenliinternethizmeti
  Beğen | 0  kişi beğendi